Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja
Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino  upravlja podjetje Trgovina in storitve MedjaMat, Matic Medja, s sedežem podjetja planina 3, 4000 Kranj. Ob registraciji v e-trgovino, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.
Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje e-trgovine pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
• z gotovino ob prevzemu,
• z nakazilom na račun upravitelja. (po ponudbi / predračunu),
• z osebnim prevzemom v trgovini (po predhodni najavi) in gotovinskim plačilom.

 

Cene
Cene ne vsebujejo DDV, ker ga po 94.členu nismo dolžni obračunati, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Postopek nakupa
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Kupec ima pravico, da v 45 dneh vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine, vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov info@teraristika.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh. Vračilo blaga ne velja v naslednjih primerih: nakup živali in hrane za njih, darilni boni ter izdelave terarijev in klubskih mizic po naročilu! 


Naročilo terarija oz. klubske mizice po naročilu. 
Izdelek se začne izdelovati takoj ko je plačana vsaj polovica njene vrednosti. Ko ponudnik prejme kupnino začne z izdelovanjem terarija. Rok izdelave terarija/klubske mizice je 10-20dni, lahko tudi prej odvisno od velikosti terarija/klubske mizice in od števila naročenih artiklov. O tem se kupec in prodajalec dogovorita ob naročilu izdelka!


Garancija
Garancija za tehnične izdelke (grelni kabli, termostati, grelne plošče) velja 1leto od dneva nakupa in velja samo ob priložitvi računa! Za potrošne materiale (žarnice, vitamini, podlaga za terarij...) in izdelke izdelane po meri (terariji, omarice, klubske mizice...), ter za živali in hrano za živali (črički, kobilice, ščurki...), garancija ne velja!

Pogoji pri nakupu živih živali (kače, škorpijoni, kuščarji...)

 • Vse živali so zdrave, nimajo problemov s hranjenjem
 • Živali se ne prodajajo mlajšim od 18 let, razen v spremstvu staršev
 • Živali imajo pravilno določen spol (razen pri mladičih ni 100%)
 • Živali se lahko prevzamejo osebno, se dostavijo na vaš dom ali po dogovoru na sejmih, kjer smo prisotni.
 • Živali se prodajo po principu kdor pride prvi.
 • Rezervacije sprejemamo od trenutka ko se živali rodijo.
 • Rezervacija je potrjena, ko je plačano 30% predplačilo.
 • Predplačila ne vračamo. Vrnjen je le v primeru, ko vam iz različnih razlogov ne moremo prodati živali, za katero ste že plačali predplačilo
 • Pri večjih naročilih možnost popusta.
 • Po prevzemu ne odgovarjamo za ravnanje z živalmi ter ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice nepravilnega ravnanja.
 • Živali nimajo garancije!
 • Kupec ob nakupu živali dobi  vse potrebne informacije glede ravnanja z živaljo (v pisni in ustni obliki), ter potrebne dokumente!

Dostava
Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Žive živali (plazilci) se dostavijo izključno samo osebno na dom ali po dogovoru s kupcem. Cena za kilometer je 0,20€! Po pošti se živali (plazilci) ne pošiljajo!

Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podatki o ponudniku (teraristika.si)

Trgovina in storitve MedjaMat, Matic Medja s.p.
Planina 3
4000 Kranj
Davčna:99350793
TRR:  SI56-6100-0001-687-139 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)

Prijetno nakupovanje!

Prevzemno mesto:

Planina 3, 4000 Kranj

Kontakt

Pokličite nas:
051/212-320
Pišite nam:
info@teraristika.si

Facebook